Over Ons

Bier drinken is lekker en gezellig… niet?
Bierliefhebber zijn is plezant en uitdagend… toch?

Zeker in België waar de markt overspoeld wordt door tal van lekkere bieren die geproefd MOETEN worden. Kan het echter nog fijner worden? Zeker en vast: door dat lekkers zelf te brouwen natuurlijk! Zo is in 2014 ‘Hobbybrouwerij de Meulekes’ opgericht, een verbond tussen vader en zoon met één groot doel: experimenteren met bier, op zoek naar de lekkerste smaak.

IMG-20180428-WA0007bew

Bart Meulepas, in hoofdberoep tewerkgesteld als brouwmeester bij een Belgische brouwerij, kreeg de kriebels te pakken tijdens zijn studies ingenieur biochemie. Naast het feit dat je in Leuven genoeg keuze hebt om een groot portfolio aan bierdrinkkennis op te bouwen in alle gezellige kroegen en café’s, de oude markt niet te vergeten, werd hij pas echt getroffen door het brouwersvirus toen hij zijn thesis mocht schrijven voor Biercentrum Delvaux, één van de grote onderzoekscentra voor bier in België. Samen met zijn vader, Hedwig Meulepas, besloot hij toen om de hobbybrouwerij op te starten. Experimenteren en door iedereen laten proeven, zo ging het er enkele jaren aan toe. Het ene bier al wat meer experimenteel dan het andere. Sommige lekker, anderen niet altijd even geslaagd. Maar daar draait het om: experimenteren en nieuwe dingen doen met bier. Andere ingrediënten, andere smaken.

IMG_20181202_205115_780

Een nieuw hoofdstuk brak aan, gesteund door de vele positieve reacties op hun bieren. Velen wilden het bier kunnen kopen. Anderen kwamen zelf met ideeën om nieuwe recepten te testen. Nog anderen wilden graag feesten organiseren met eens wat anders dan de gebruikelijke Duvel als speciaalbier. En zo werd de stap gezet naar de oprichting van ‘Brouwerij de Meulekes’, een Lierse microbrouwerij in volle ontwikkeling met als doel: bier op maat te maken voor speciale gelegenheden. Geen ‘etikettenbier’ maar altijd wat anders. Wilt u een trouwfeest organiseren met een lekker eigen bier, heeft u een restaurant en wilt u een huisbier op de kaart of heeft u een bedrijf dat een origineel relatiegeschenk wilt cadeau doen aan zijn klanten? Dat kan bij Brouwerij De Meulekes. Ook grotere brouwerijen kunnen bij ons testbrouwsels laten maken voor de ontwikkeling van nieuwe bieren.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close